hout - meubel - interieur
Bedrijven » Opleidingen » CTT - Volledige opleiding
CTT - Volledige opleiding
Waarom voor u van belang?
Een goede beroepsuitoefening staat of valt met een gedegen kennis van zaken. Deels kunnen kennis en vaardigheden worden opgedaan tijdens de werksituatie. Daarnaast is het prettig om kennis en vaarigheden aangereikt te krijgen tijdens een op de beroepssituatie toegespitste opleiding. Het delen van ervaringen met medecursisten en het hierdoor buiten de grenzen van het eigen bedrijf kijken, is vaak leerzamer en waardevoller dan men denkt. De opleiding Commercieel Technisch medewerker Timmerindustrie is ontwikkeld als reactie op de vraag naar een dergelijke opleiding vanuit de branche. Inmiddels hebben een tweetal groepen de opleiding succesvol afgerond en als praktisch toepasbaar beoordeeld. Doel Het vergroten van de algemene commerciële kennis en vaardigheden en het kunnen inspelen op veranderende omstandigheden, wetgeving en toegenomen functionele verantwoordelijkheden. Daarnaast het opdoen van technisch inhoudelijke kennis om de klant goed te kunnnen adviseren.

Voor wie
De opleiding is bedoeld voor medewerkers in de timmerbranche (tevens trappenfabrieken en houtskeletbouwers) in commerciële functies, zoals: calculatoren, bedrijfsleiders, werkvoorbereiders, verkopers en relatiebeheerders. Ervaring binnen de branche is niet noodzakelijk.

Soort opleiding
De opleiding is opgebouwd uit vier modulen: 
  1. Basiskennis hout
  2. Commercie
  3. Normen, kwaliteit en dubo
  4. Toepassingen en producten

Het volgen van alle modulen en het behalen van de bijbehorende examens geeft recht op een diploma. Ook kan men er voor kiezen slechts één of enkele modulen te volgen. In dat geval ontvangt men een deelcertificaat.

Het lespakket
Per moduul ontvangt de cursist een cursusmap, welke de lesstof bevat. Achter elk hoofdstuk is een aantal (oefen)vragen opgenomen, die de cursist naar eigen behoefte kan beantwoorden om te toetsen of de lesstof voldoende beheerst wordt. Door middel van het insturen van praktijkopdrachten wordt de cursist gemotiveerd tot het blijven bijhouden van de lesstof. Aan het einde van ieder moduul wordt de opgedane kennis getoetst middels een examen.

Studiedagen
Elk moduul kent drie tot vier studiedagen. Tijdens deze dagen wordt de lesstof uitgediept en verbreed onder leiding van deskundigen uit het houtvak. De toepasbaarheid in de eigen werksituatie door de commercieel medewerkers staat daarbij voorop. De opleiding duurt in totaal een jaar. Naast het volgen van de studiedagen, dient lesstof te worden bestudeerd, een tijdsbesteding van circa 5 uur per week.

Toelatingseisen
De opleiding is op MBO-niveau. Als vooropleiding is een havo/mbo-opleiding gewenst.

Bijzonderheden
Subsidiëring: Het is mogelijk voor deze opleiding een tegemoetkoming in de kosten te krijgen via de daarvoor beschikbare scholingsfondsen (SSWT). Dit kan aanzienlijk schelen op de totale cursuskosten!

 Duur  9 maanden
 Plaats  n.v.t.
 Prijs  € 5150,- *
 Diploma  CTT
 Start

 op aanvraag

 

*Deze prijs is exclusief BTW

 
© HMC mbo vakschool 2014 | Disclaimer | Privacy | Klachtenregeling | Inloggen